Els anomenats “trampantojos” culinaris ja prou habituals en el món gastronòmic i que consisteixen en donar al plat l’aparença visual d’uns determinats ingredients que després resulten ser uns altres, podrien vincular-se amb el concepte de sinestèsia donat que el que fan és evidenciar que l’acte de menjar suposa la interrelació de diferents sentits, en aquest cas, la vista i el gust. En el “trampantojo” el comensal queda sorprès al no produir-se la congruència esperada entre la percepció visual del plat i la percepció gustativa del mateix, seguint la sinestèsia emocional.
Els “trampantojos” culinaris i la sinestèsia
- ·24 juliol, 2018
- ·Joel García Perez
- ·0 Comments
Tagged
creativitatcuina creativaDiego Guerreroengany visualgastronomiagust-vistano congruènciasinestèsiasinestèsia emocionalsinestèsia gastronòmicatrampantojoArticle written by: Joel García Perez
Articles relacionats
Sinestèsia i creativitat a l’EASD Alcoi
22 novembre, 2018
La Cal·ligrafia Sonora de Berio Molina
10 agost, 2018
La Grafia Callada: el llibre visual-musical de Pepe Gimeno
25 juliol, 2018