Grup d'investigació "Sinestesia i Multi-sensorialitat" de l'ISEACV
Sinestèsia Creativa

Els “trampantojos” culinaris i la sinestèsia

Els anomenats “trampantojos” culinaris ja prou habituals en el món gastronòmic i que consisteixen en donar al plat l’aparença visual d’uns determinats ingredients que després resulten ser uns altres, podrien vincular-se amb el concepte de sinestèsia donat que el que fan és evidenciar que l’acte de menjar suposa la interrelació de diferents sentits, en aquest cas, la vista i el gust. En el “trampantojo” el comensal queda sorprès al no produir-se la congruència esperada entre la percepció visual del plat i la percepció gustativa del mateix, seguint la sinestèsia emocional.

Imatge portada: All morat, “Trampantojo” dolç del Restaurant de Diego Guerrero Dstage. Imatge pressa de http://www.albertogranados.com/planetaenconserva/tag/diego-guerrero/

Article written by:

Professor i Coordinador del Departament d'Història i Teoria de l'Art i del Disseny de l'EASDAlcoi. Investigador principal del Grup d'Investigació de l'ISEACV "Sinestèsia i multi-sensorialitat: teoria i experimentació"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *