Grup d'investigació "Sinestesia i Multi-sensorialitat" de l'ISEACV
Sinestèsia Creativa

Art Gastronòmic i sinestèsic: La Sopa Sinestèsica Estel·lar de Companis.

Una curiosa experiència de sinestèsia gastronòmica plantejada en el camí invers al de Blumenthal i Youssef, és a dir, no de la gastronomia aproximant-se a l’art sinó de l’art aproximant-se a la gastronomia, va ser la desenvolupada a Birmingham per una companyia d’art experimental anomenada Companis, conformada per Siân Tonkin i Kaye Winwood, que va organitzar un esdeveniment gastronòmic únic anomenat Sopa Sinestèsica Estel·lar dins del Festival de Cinema “Flatpack”. El sopar estava conformat per cinc plats i tenia com a finalitat la fusió immersió del cinema i la gastronomia mitjançant el concepte de sinestèsia. Cada comensal s’asseia en un projector que emetia imatges a mesura que el menú anava canviant. Va estar desenvolupat per xefs i un compositor que varen combinar els sabors amb els colors (blanc, groc, vermell, blau i negre) i els sons vinculats a les imatges projectades 1)BRENNAN, James. “What’s the Taste of Colours? Food and Synaesthesia” en Fine Dining Lovers. [en línia] https://www.finedininglovers.com/stories/synaesthesia-food-event/ [Consulta 14-08-2017].

Imatge portada: Companis. Sopa Sinestèsica Estel·lar. Imatge presa de BRENNAN, James. “What’s the Taste of Colours? Food and Synaesthesia” en Fine Dining Lovers. [en línia] https://www.finedininglovers.com/stories/synaesthesia-food-event/ [Consulta 14-08-2017]

Referències   [ + ]

1. BRENNAN, James. “What’s the Taste of Colours? Food and Synaesthesia” en Fine Dining Lovers. [en línia] https://www.finedininglovers.com/stories/synaesthesia-food-event/ [Consulta 14-08-2017]

Article written by:

Professor i Coordinador del Departament d'Història i Teoria de l'Art i del Disseny de l'EASDAlcoi. Investigador principal del Grup d'Investigació de l'ISEACV "Sinestèsia i multi-sensorialitat: teoria i experimentació"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *