L’aproximació des de l’art a la gastronomia mitjançant la sinestèsia està representat en l’àmbit del disseny gràfic i la il·lustració pel plantejament creatiu de la dissenyadora japonesa Sawa Tanaka que genera, mitjançant serigrafia, il·lustracions amb suports i pigments menjables i els aromatitza amb olors d’aliments 1)Veure la web de Sawa Tanaka http://archive.printeresting.org/2009/02/26/sawa-tanaka/ [Consulta 26-08-2017] i, al nostre país, per la dissenyadora tèxtil i il·lustradora Marta Lanuza (M’Art Lanuza) en el seu projecte “Sinestesia de color. Flavores para los sentidos” (2015) on desenvolupa la serigrafia i el gravat per a generar il·lustracions menjables 2)Veure web de Marta Lanuza http://www.martlanuza.com/?section=cv_portfolio&tab=all&cv=1&page=13[Consulta 26-08-2017].
Fig. 1. Sawa Tanaka. Desdejuny anglés. Imatge presa de http://archive.printeresting.org/2009/02/26/sawa-tanaka/
Fig. 2. Marta Lanuza (M’Art Lanuza, Francia-Crep i Mexico-Fajita (2015). Imatges preses de http://www.martlanuza.com/?section=cv_portfolio&tab=all&cv=1&page=13
Referències
1. | ↑ | Veure la web de Sawa Tanaka http://archive.printeresting.org/2009/02/26/sawa-tanaka/ [Consulta 26-08-2017] |
2. | ↑ | Veure web de Marta Lanuza http://www.martlanuza.com/?section=cv_portfolio&tab=all&cv=1&page=13[Consulta 26-08-2017] |